Wil je lekkere, zachte geitenkaas kopen? In onze kaasshop vind je diverse soorten kaas bereid van de verse melk van geiten. Geitenkaas is gezond en uniek door zijn milde smaak. Behalve jong, belegen en zoet pikante kaassoorten, verkopen wij tevens geitenkaas met olijf, fenegriek en andere kruiden. Bekijk onze categorie geiten- en schapenkaas om geitenkaas te kopen.

Hollandse geitenkaas

Hollandse geitenkaas is afkomstig van in Nederland gevestigde geitenveehouderijbedrijven. Van de melk van geiten die grazen op de weide, wordt de kaas bereid. Deze kaas kent een minimale rijping van 25 dagen. Tijdens het rijpingsproces wordt de kaas voortdurend beoordeeld op smaak en samenstelling. De witte kleur ontstaat doordat geiten de oranje kleurstof caroteen omzetten in vitamine A. De smaak van Hollandse geitenkaas is zuiver, zacht en mild. Naarmate de kaas langer rijpt, worden de geur en smaak sterker en intenser.

Hollandse geitenkaas kopen in onze kaasshopGeitenkaas aanbieding

Wil jij eens Hollandse geitenkaas kopen? In onze online kaaswinkel bestel je onder meer de volgende soorten:

  • Jong en belegen geitenkaas
  • Pittige geitenkaas
  • Geitenkaas met kruiden, zoals brandnetel, tuinkruiden, olijf en fenegriek
  • Geitenkaaspakketten

Hollandse geitenkaas wordt niet alleen in ons eigen land zeer gewaardeerd. Ook ver over de grenzen staat deze kaas hoog aangeschreven.

Buitenlandse geitenkaas kopen

Naast Hollandse geitenkaas, wordt er natuurlijk ook in het buitenland kaas gemaakt van de melk van geiten. Ook deze kazen zijn super gezond en licht verteerbaar. Stuk voor stuk bijzondere kaasjes met elk een eigen smaakbelevenis. Ga je geitenkaas kopen in onze kaasshop, dan koop je een kaas die op een kleinschalige en natuurvriendelijke manier is geproduceerd. De meest bekende soorten buitenlandse geitenkazen in ons assortiment zijn:

  • chevreDe Belgische Chèvre gerijpt, een kaas in boomstamvorm met een witschimmelkorst en de bekende ietwat zure smaak van de Franse variant.
  • De Franse Picolin met zijn prachtige, natuurlijke korst. Een kaasje dat in slechts tien dagen rijpt en daardoor fris en romig van smaak is. Echt een aanrader!

Consumeren van geitenkaas

Geitenkaas smaakt natuurlijk heerlijk op brood, maar je kunt deze kaas ook eenvoudig in warme en/of koude gerechten verwerken voor net een beetje extra smaak. Voor op een kaasplateau en gegrild in plakjes op een stukje stokbrood is de kaas ook uitermate geschikt. Organiseer je binnenkort een picknick of een brunch? Vergeet dan niet onze geitenkaas te kopen. Tot slot doet deze kaas het ook uitstekend als (gezond) tussendoortje of ’s avonds bij de borrel. Geen reden dus om geen geitenkaas te kopen!