Geitenkaas kopen & recepten
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
In onze kaasshop kun je verschillende soorten geitenkaas kopen. We hebben er zelfs een aparte categorie voor aangemaakt, want de populariteit van deze kaassoort stijgt met de dag. Dat is ook niet zo vreemd, want geitenkaas, gemaakt van geitenmelk, is een gezonde keuze. Wil je dus lekkere geitenkaas kopen? Bekijk hier ons gevarieerde assortiment.
Geitenkaas recepten
Je kunt geitenkaas kopen voor op de boterham, maar je kunt er ook heerlijk mee kaasfonduen. Deze kaassoort doet het daarnaast ook zeer goed op een kaasplankje. De kaas is in verschillende varianten verkrijgbaar en daardoor uitermate geschikt om te gebruiken bij meerdere gerechten. Wat dacht je van toast met geitenkaas, amandel en peer of een lekkere schotel met pompoen en geitenkaas?
Toast met amandel, peer en geitenkaas
· Een halfje vezelrijk brood
· 150 gram geitenkaas
· 125 gram amandelen, geroosterd en grof gehakt
· 2 eetlepels honing
· 1 sappige peer
Verwarm de over voor op 200 graden. Neem 4 sneetjes brood. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze op de sneetjes brood. Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd dan het vruchtvlees in dunne reepjes en verdeel het over de geitenkaas. Strooi de amandelen erover, besprenkel het geheel met de honing en zet je gerecht op een rooster in de oven. Na ongeveer 8 minuten is je toast met geitenkaas klaar!
Schotel met pompoen en geitenkaas
· 150 gram geitenkaas
· 400 gram uitgelekte kikkererwten
· 2 teentjes fijngehakte knoflook
· 2 eetlepels olijfolie
· 2 theelepels gemalen komijn
· 2 kaneelstokjes
· 1 kleine pompoen
· 1 gesnipperde ui
· 1 blikje tomatenblokjes
· 1 courgette, gesneden in grove stukken
· cayennepeper
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook (circa 1 minuut). Voeg hier de pompoen, kikkererwten, tomatenblokjes, courgette, komijn, een mespunt cayennepeper en 1 kaneelstokje aan toe en schep alles goed om. Laat het geheel, met de deksel op de pan, zachtjes stoven (schep af en toe het gerecht om) totdat de pompoen zacht is. Dreigt de schotel te droog te worden? Voeg dan een scheutje water toe. Is de pompoen zacht? Schep het gerecht in een schaal, rasp de geitenkaas strooi dit over de pompoenschotel. Eet smakelijk!
De kenmerken van geitenkaas
De smaak en het uiterlijk zijn de meest opvallende kenmerken van geitenkaas. Deze kaassoort is van nature bleker van kleur dan kaas gemaakt van koemelk. In het voer dat schapen en koeien eten, zit namelijk caroteen wat een oranje kleurstof bevat. Geiten zetten echter caroteen in hun spijsverteringskanaal om in vitamine A waardoor de oranjeachtige kleurstof vervaagt en de melk lichter van kleur wordt. Geitenkaas is daarnaast te herkennen aan de typische nootachtige, zoete smaak. Kom geitenkaas kopen en proef het zelf!