Parmezaanse kaas met mosselen
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Ben jij dol op mosselen én op Parmezaanse kaas? Dan is dit recept ‘Gegratineerde mosselen met Parmigiano echt een gerecht voor jou!
Wat heb je nodig?
Om dit smaakvolle recept te kunnen maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 1 flinke ui, gesnipperd
- Peper
- 1 ei
- Tomatensaus
- 2 eetlepels bladpeterselie (fijngehakt) + iets extra’s voor de garnering
- 2 eetlepels basilicum (fijngehakt) + iets extra’s voor de garnering
- 6 eetlepels verse broodkruim (in plaats van broodkruim, kun je ook paneermeel gebruiken)
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 kg mosselen, schoongemaakt
Hoe maak je het klaar?
Kook allereerst de mosselen zoals je bent gewend. Zodra de mosselen klaar zijn, gooi je de lege schelpen weg.
Neem een ruime ovenschaal en verdeel de tomatensaus over de bodem.
Verwarm alvast de ovengrill.
Kluts het ei en meng er de knoflook, ui, de kruiden, broodkruim, wat peper en de helft van de Parmezaanse kaas doorheen.
Vul elke mosselschelp met een theelepeltje van het mengsel en leg ze in de ovenschaal.
Strooi de andere helft van de Parmigiano over de mosselen.
Gratineer het gerecht 5 tot 10 minuten in de hete ovengrill.
Bestrooi het gerecht met de extra peterselie en/of basilicum voordat je het serveert.