Wil jij een lekkere Edammer kaas kopen? Goed idee, want niets is er zo lekker dan kaas van eigen bodem. Deze kleine kaasbol smaakt niet alleen heerlijk, hij is vanwege zijn bolvorm ook nog eens uitermate geschikt als kaascadeau. Surf dus snel naar onze kaasshop om jouw Edammer kaas te kopen!

 

Een opvallende verschijning

De Edammer kaas valt vooral op vanwege zijn bol- of kogelvorm. EdammerDeze kaasbollen werden volgens traditie in rode paraffine verpakt, waardoor de kaas zijn herkenbare rode uitstraling kreeg. Tegenwoordig kun je de Edammer kaas kopen in de gele kleur, zo ook in onze kaasshop. De kaas is stevig van vorm en is onvervalst lekker!

 

Een smaakvolle 40+ kaas

Ga je een Edammer kaas kopen, dan koop je een 40+ kaas. Dit houdt in dat er 40% vet in de droge stof zit. Een kaas bestaat uit ongeveer uit 40% vocht en 60% droge stof. Dit betekent dat er dus circa 24% vet in deze kaas zit, want 40% vet van 60% droge stof = 24%. Deze kaasbollen zijn heerlijk op brood, lekker uit het vuistje, maar zijn ook in gerechten uitstekend te gebruiken. Probeer het maar eens!

 

Edammer met doosjeDe Noordwester Edammer

In de loop der eeuwen werd de kaas op meerdere plekken geproduceerd, maar van oorsprong komt de Edammer natuurlijk uit de stad Edam in Noord-Holland. De aanduiding ‘Edam Holland’ is dan ook beschermd. Dat wil zeggen dat de kaas gemaakt dient te zijn van Nederlandse koemelk en alleen Nederland als oorsprong mag hebben. De kaas wordt onder meer verhandeld onder de merknaam Noord Wester. Als je een Edammer kaas kopen gaat in onze kaasshop, lees je deze naam dan ook op deze kaasbol.

 

Een Edammer kaas als relatiegeschenk Edammer doosje

Een Edammer kaas kopen als kaascadeau, bijvoorbeeld voor al je relaties in binnen- en buitenland is een echte aanrader. Deze kaasbol laat zich prima per post versturen, is lang houdbaar en is op verschillende manieren te consumeren. Ga je iemand verrassen met een Edammer? In onze kaasshop shop je tevens voor een leuk geschenkdoosje, speciaal voor dit ronde kaasje. Wil je meerdere kaasbollen bestellen, bijvoorbeeld voor al je relaties of voor in het kerstpakket? Neem dan contact met ons op voor een mooie offerte op maat!

 

En voor wie ga jij een Edammer kaas kopen?