Houd jij van de echte Noord Wester kaas? Surf dan naar onze kaasshop, want hier kun je voordelig Edammer kaas kopen. Deze beroemde kaassoort is niet alleen geliefd in ons eigen land, ook internationaal krijgt deze kaas veel waardering.

 

Herkomst van de Edammer kaasEdammer kaas

Als je Edammer kaas kopen gaat, koop je een klein bolvormig kaasje van ongeveer 1,5 kilo. Dit kaasje vindt zijn oorsprong in de plattelandsdorpen in en om het Noord-Hollandse plaatsje Edam. Al in de 14e eeuw was de stad Edam een belangrijke havenplaats voor export van zuivelproducten. Ook kaas werd hier verscheept. Vermoedelijk heeft Edammer kaas hier zijn naam aan te danken. De kleine (handzame) bolvormige kaasjes waren ideaal om vervoerd te worden per schip. Vooral Frankrijk, Duitsland en Engeland waren grote exportmarkten. En nog altijd willen mensen over de hele wereld onze Edammer kaas kopen.

 

Waarom Edammer kaas kopen?

Edammer kaas, ook wel Noord Wester genaamd, is een bijzonder populaire kaas. Dat is ook niet zo vreemd, want er zijn tal van redenen te bedenken om voor deze Edammer doosje kaasbol te kiezen. Enkele voorbeelden zijn:

 ·         De geweldige zachte smaak van de kaas, super lekker als plakje op de boterham of uit het vuistje bij de borrel.

·         Vrij laag vetgehalte. Edammer kaas is een 40+ kaas, wat wil zeggen dat er slechts 40% vet in de droge stof zit. Dit houdt een absoluut vetgehalte van 25% in, met andere woorden; in 100 gram Edammer kaas zit 25% vet.

·         Super origineel als kaascadeau, bijvoorbeeld voor een verjaardag, een bruiloft of als relatiegeschenk. In onze kaasshop kan je er bovendien een bijpassend geschenkdoosje bij kopen. Dit maakt je bolvormige kaascadeau helemaal compleet.

 

Edammer met doosjeEen onvervalst lekker Edammer kaasje kopen

We kennen Edammer kaas in twee kleuren. De bekende kleur van het kaasbolletje is rood. De rode kleur ontstaat als de kaas traditioneel in rode paraffine wordt verpakt. Tegenwoordig wordt de kaas uit Edam ook steeds in de gele kleur verkocht, zo ook in onze kaasshop. Wanneer je Edammer kaas kopen gaat, koop je een kaas met een beschermde aanduiding. Dit betekent dat de kaas alleen Nederland als oorsprong mag hebben en dat deze van Nederlandse koemelk gemaakt dient te zijn. Hierdoor weet je zeker dat je met het echte kaasbolletje uit Edam te maken hebben, een onvervalst lekker kaasje.

 

Wil jij ook Edammer kaas kopen voor jezelf of als cadeau? Surf dan snel naar onze Noord Wester jonge 40+ kaas.