Altijd al willen kaasfonduen, maar heb je geen kaasfonduepan? Of wil je juist een keer iets anders dan standaard kaasfonduen? Ga dan voor deze kaasfondue in brood. Drie verschillende kaassoorten in een volgranenbol. Bijzonder leuk, origineel en erg lekker!

In een handomdraai tover jij deze speciale kaasfondue op tafel! Leuk voor als je visite verwacht of tijdens een verjaardag. Gebruik brood of groente om in de kaas te dippen of wat jij zelf lekker vindt natuurlijk.

Ingrediënten:kaasfondue in brood 1 

  • 150 gram Emmentaler
  • 150 gram Abondance AOC 45 +
  • 50 gram geitenkaas 50+
  • teen knoflook / tl knoflookpasta
  • 150 ml witte wijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1,5 tl komijn
  • snufje zout en peper
  • 1 volgranenbol
  • 1 el maïzena

Je kunt natuurlijk ook 200 gram belegen of oude kaas gebruiken en dan nog 150 gram andere kaas naar keuze.

kaasfondue in brood 2Zo maak je de kaasfondue: 

  • Smeer een steelpan in met knoflook en breng de wijn aan de kook.
  • Rasp de kaas.
  • Als de wijn kookt voeg je beetje bij beetje de geraspte kaas aan de wijn toe.
  • Blijf het geheel elke keer goed doorroeren met een pollepel.
  • Meng 1 el maïzena met 1 el water en maak er een papje van.
  • Als de kaas is gesmolten voeg je de maïzena toe zodat het kaasmengsel wat dikker wordt.
  • Roer het geheel goed door. Voeg nu de komijn en de nootmuskaat toe en roer het nog een keer goed door.
  • Snijd het kapje van het brood en hol het brood uit.
  • Giet het kaasmengsel in het brood en dippen maar in je kaasfondue.

Recept en fotografie door Lisa Sprenkeler (FoodLies) voor Delekkerstekaas.nl.