Weet jij hoe boerenkaas wordt gemaakt of wil je jouw kaasbeleving naar een hoger niveau tillen? Dan is een bezoekje aan een kaasboerderij, bijvoorbeeld kaasboerderij Verweij echt een must. Geen tijd om hier eens een kijkje te nemen, maar wel genieten van de boerenkaas die hier wordt gemaakt? Kaas kopen van kaasboerderij Verweij kan natuurlijk in onze kaasshop.

Boerenkaas voor ieder moment boerenkaas kaasboerderij

Iedereen kent wel onze eigen Hollandse kaas. Bijna dagelijks consumeren we met z’n allen dit heerlijke natuurproduct. Boerenkaas op de boterham, gegratineerd of geraspt over een gerecht, gezellig als kaasfondue, op een kaasplankje als afsluiter van een diner of lekker uit het vuistje bij de borrel. Vrijwel in elk huishouden is kaas van de boerderij niet meer weg te denken.

Bezoek een kaasboerderij

Ons land telt ruim 400 kaasboerderijen. Eén daarvan is kaasboerderij Verweij. Regelmatig zetten deze bedrijven hun deuren open voor bezoekers. Tijdens een bezoek aan een kaasboerderij maak je kennis met alle stappen van het kaasproces. Dit is ontzettend leuk om van dichtbij te ervaren, want het ambacht van kaasmaken is er één met een rijke en boeiende geschiedenis. Echte kaasliefhebbers mogen dit niet missen.

Een innovatief bedrijf

Kaasboerderij Verweij is een familiebedrijf dat zich elke dag inzet voor de allerlekkerste boerenkaas. Het welzijn van de koeien staat centraal. Zij vinden het belangrijk dat de koeien lekker in hun vel zitten en daar wordt iedere dag hard aan gewerkt. Zo hebben zij al diverse innovatieve veranderingen doorgevoerd, zoals ruime, moderne stallen en een geautomatiseerd voersysteem dat de koeien meer dan dertig keer per dag voorziet van vers voer. Dit alles om het hun koeien zo aangenaam mogelijk te maken. Als zij zich goed voelen, geven ze de beste melk en kun jij genieten van de lekkerste boerenkaas.

Genoeg te zien en te beleven

Wanneer je een kaasboerderij gaat bezoeken, word je rondgeleid door de stallen, langs de koeien, het melksysteem en natuurlijk de kaasmakerij. Hier word je alles verteld over de bereiding van boerenkaas. Voor een groot deel is dit handwerk. Gevoel voor kaas, toewijding en heel schoon werken zijn bovendien essentieel voor het verkrijgen van een lekkere kaas. Kaasboerderij Verweij weet dit natuurlijk als geen ander. Vaak kun je bij een kaasboerderij ook hun kaas kopen. Daarnaast zijn er kaasboerderijen die naast het kaasambacht ook klompen maken of die een kaasproeverij organiseren. Er is dus genoeg te zien en te beleven.

Boerenkaas van kaasboerderij Verweij of andere kaas kopen van de boerderij? In deze categorie vind je alle soorten dus ook jouw favoriet!