Boerenkaas; smaakvolle kwaliteitskaas
Zondag gesloten
Beste bezoeker,
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciele activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.
Boerenkaas is kaas die nog op traditionele, ambachtelijke wijze op de boerderij wordt gemaakt. De kaas behoort tot de bekendste speciaalkazen van Nederland, maar de kwaliteit staat ook al jarenlang internationaal hoog in aanzien. Deze is namelijk heel belangrijk. De kaas moet aan alle moderne hygiëneregels voldoen. Dit betekent dat er hoge eisen worden gesteld aan de ruimte en apparaatuur waar en waarmee boerenkaas wordt gemaakt, evenals aan de plek waar boerenkaas gesneden en verpakt wordt. Boerenkaas is dus altijd van hoge kwaliteit en boerenkaas kopen doe je natuurlijk bij Delekkerstekaas.nl.
De bereiding van boerenkaas
De bereiding van boerenkaas is voor een groot deel handwerk. De kaas wordt op de boerderij bereid van dagverse melk. Melk, die rechtstreeks van de koe komt, dus ‘rauwe’ melk. Doordat de melk verder geen behandeling ondergaat, zoals wel het geval is bij fabriekskaas, blijven alle smaakeigenschappen van de melk behouden. Hier dankt de boerenkaas zijn krachtige en karakteristieke smaak aan. Voor de verdere bereiding van de kaas heeft iedere boer/boerin een eigen manier van werken en een eigen receptuur. Het uiteindelijke resultaat, dus als jij boerenkaas kopen gaat, ontstaat echter altijd door toewijding en gevoel voor kaas.
Karakteristieke boerenkaas kenmerken
De verscheidenheid in smaak en geur is kenmerkend voor boerenkaas. Het is alles behalve een gestandaardiseerd product. Andere karakteristieke eigenschappen waaraan boerenkaas zijn charme dankt, zijn onder andere:
• Authenticiteit
• Puurheid
• Ambachtelijkheid
• Traditie
De smaak van boerenkaas
De smaak van boerenkaas is krachtig, rijk en uniek dankzij de ambachtelijke bereiding en doordat de melk geen enkele behandeling ondergaat. Omdat boerenkaas dus een puur natuurproduct is, is de smaak nooit hetzelfde. Variaties in smaak worden onder meer veroorzaakt door de verschillen in koe, grondsoort, gras, voer, receptuur en bereidingswijze. De smaak van boerenkaas kan zelfs per seizoen variëren. Je zult dit merken als je op verschillende momenten Boerenkaas kopen gaat.
Genieten van boerenkaas
Boerenkaas is het waard om rustig van te genieten. Als beleg op een boterham, bij de maaltijd in geraspte vorm of als hapje bij de borrel. Boerenkaas is tevens goed te gebruiken in gerechten. De producten die je tijdens het koken gebruikt, vormen de basis voor een lekker gerecht. Met boerenkaas kun je geweldig combineren en creëer je de lekkerste gerechten, zoals een omelet met boerenkaas en lente-uitjes, een pastagratin met boerenkaas, een boerenkaas croissant of een huzarensalade met boerenkaas. Tot slot zul je ook zeker je vingers aflikken bij een kaasfondue van boerenkaas.
Boerenkaas kopen? Delekkerstekaas.nl!