Boerenkaas, een bijzondere kaas

Echte Boerenkaas wordt nog steeds geproduceerd. In Nederland tellen we nog meer dan 300 boerderijen waar volgens authentiek recept boeren kaas wordt gemaakt. Bij Delekkerstekaas.nl kun je echte boerenkaas kopen. Wij hebben deze boerderijen zorgvuldig geselecteerd, zodat je kunt vertrouwen op de beste boeren kaas kwaliteit.

Eigen, authentieke smaak boeren-sleutelleidse-pikant-kwart-kaas-online-kopen_1

De smaak van Boerenkaas verschilt enorm met die van fabriekskaas. Dat komt doordat echte boeren kaas geen hittebehandeling ondergaat tijdens de bereiding en dus wordt gemaakt van onbehandelde, verse rauwe melk. Daarnaast kent de kaas een streek gebonden smaak. De grond waarop de koeien grazen, is voor elk gebied uniek en geeft aan elke kaas van de boerderij een eigen, authentieke smaak.

Beschermd als GTS

Boerenkaas is door de Europese Unie beschermd als GTS, Gegarandeerde Traditionele Specialiteit. Dit betekent dat alleen kaas die volgens traditionele en gecontroleerde bereidingswijze is bereid op de boerderij Boerenkaas mag heten. In de EU-verordening staat precies waar aan voldaan moet worden om de kaas Boerenkaas te noemen. Enkele voorbeelden zijn:

  • De kaas moet op traditionele wijze op de boerderij worden bereid uit rauwe melk, hoofdzakelijk van de eigen melkvee (runderen, schapen of geiten) verkregen.
  • Binnen 40 uur na het melken dient de melk tot kaas te worden verwerkt.
  • De melk mag geen warmtebehandeling hoger dan 40 °C hebben ondergaan.
  • Het vetgehalte mag niet gestandaardiseerd zijn.

Helaas gebeurt het steeds vaker dat alle kaas die op de boerderij wordt bereid Boerenkaas wordt genoemd, ook kaas waarvan de melk is gepasteuriseerd. Daarom komt er een aanvullend label, namelijk: Kaas van de Boerderij. Wanneer een kaas deze naam draagt, heb je niet te maken met echt boeren kaas.

Boerenkaas kopen = een gezonde kaas kopen Boerenkaaspakket

Boerenkaas wordt zo gemaakt dat de volksgezondheid wordt beschermd. Er worden hoge eisen gesteld aan de apparatuur en de ruimte waar boeren kaas wordt bereid. Je kunt er dus op vertrouwen dat deze kaassoort een veilige kaassoort is. De kaas bevat veel belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwit, vet, vitamines en calcium. Wanneer je boerenkaas kopen gaat, koop je dus een gezonde, ambachtelijke kaas.

Bekijk het aanbod met heerlijke boerenkaassoorten in onze kaasshop en kies voor een kaas die staat voor traditie, echtheid en intens genieten, want onze Boerenkaas is het waard om van te genieten!