Beemsterkaas is een smaakvolle, smedige kaas uit het hart van de Beemster polder. De kaas is van zeer hoge kwaliteit, want deze wordt bereid van heerlijke romige zuivel; ofwel verse melk die voldoet aan alle kwaliteitseisen. De kaas krijgt hierdoor meer karakter en dat proef je natuurlijk. Bekijk in onze kaasshop onze lekkere smeuïge Beemsterkazen en bestel online jouw favoriet!

Van melk naar Beemsterkaas

Beemster kaas kan zonder koeien, mensen en de Beemster polder niet worden gemaakt. Het begint allemaal bij de melk. De koeien staan zo veel mogelijk buiten waar zij eten van het verse gras dat groeit op de zilte kleigrond. Deze grond zit boordevol gezonde voedingswaarden, wat allemaal ten goede komt aan de melk die de koeien geven. De kaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. De wrongel wordt bijvoorbeeld nog met de hand geroerd. Dit zorgt voor de smeuïgheid en unieke smaak van Beemsterkaas. Elke kaas mag op zijn eigen tempo rijpen en ze worden uitgebreid gekeurd door de kaasmeester.

Soorten kaas uit de Beemster

In onze kaasshop vind je diverse soorten Noord-Hollandse kaas uit de Beemster. Van jong tot oud tot overjarige kaas. Enkele voorbeelden zijn:

Beemsterkaas

  • Jonge Beemster kaas; een zacht, romige kaas die maar kort heeft gerijpt. Lekker uit het vuistje of op de boterham.
  • Belegen Noord-Hollandse kaas; een smaakvolle kaas met een lichte bite. Populair als smaakmaker in salades of bij de borrel en uitermate geschikt voor tosti’s.
  • Oude Beemsterkaas; een kaas met een unieke, rijke smaak die rustig de tijd heeft gehad om te rijpen. De ultieme kaas voor op een kaasplateau met pittige kazen.

Beemster kaas weetjes beemsterkaas oud

Leuk om te weten over de Beemster en Beemsterkaas:

  • Voor één kilo Beemster kaas is wel tien liter melk nodig
  • Beemsterkaas bestaat al meer dan 100 jaar
  • De Beemster polder staat op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO
  • Het recept van Beemster is nog altijd geheim

noord_hollandse_jong_belegen_hele_kaas_kopen_1_1Geheime ingrediënten voor de beste kwaliteit

Beemster kaas wordt met liefde bereid via geheimen en tradities die al generaties lang meegaan. Ervaring, geduld en een goede kaasmeester zijn enkele voorbeelden van ingrediënten die zorgen voor het superieure kaasniveau. Hierdoor kun je genieten van een smedige, premium kaas van de beste kwaliteit. Probeer het maar eens. Deze harde kaassoort laat zich namelijk prima verzenden. Online deze kaas kopen is zodoende geen enkel probleem. Tip; verras eens iemand met een stukje Beemsterkaas!