De Edammer Kaas, of kortweg Edammer, kennen we vast en zeker allemaal. Deze kleine bolvormige kaas is erg leuk om cadeau te geven. Nu hebben wij tevens de Baby Edammer aan ons assortiment toegevoegd. Eenzelfde rond kaasje, maar dan in ‘klein’ formaat. Je vindt dit Edammertje tussen de kleine kaasjes in onze categorie kaas cadeau.

 

Voor elke gelegenheid een Baby Edammer

Een Baby Edammer kan je echt voor elke gelegenheid kopen. Enkele voorbeelden waarin deze kaasbol goed scoort zijn:

 baby edammer

·         Als kerstgeschenk voor al je medewerkers
·         Als kaascadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag of bruiloft
·         Als relatiegeschenk voor al je relaties in binnen- en buitenland
·         Als bedankje, oppepper of gewoon zomaar

 

Oorsprong & beschermde aanduiding

Edammer is over de hele wereld bekend. Al in de Gouden Eeuw werd deze kaasbol verhandeld. De kaas vindt echter zijn oorsprong in de dorpen rondom Edam. Voor de export van zuivelproducten, zoals kaas, groeide Edam in de 14e eeuw uit tot een belangrijke havenplaats. De kaas kreeg toen hoogstwaarschijnlijk de naam Edammer. Sinds 2010 is de aanduiding ‘Edam Holland’ beschermd. Kaas met dit keurmerk dient gemaakt te zijn van Nederlandse koemelk en mag ook alleen Nederland als oorsprong hebben. Als je dus een Baby Edammer koopt, weet je zeker dat je met de echte kaasbol uit Edam te maken hebt.

 

De rode kleur Edammer kaas

De rode kleur van de Baby Edammer is voor dit bolvormige kaasje kenmerkend. Dit komt doordat de kaas in rode paraffine wordt verpakt. Paraffine is een uit aardoliefracties en bruinkoolteer verkregen wasachtig mengsel. De mini kaasbol wordt echter ook in de gele kleur verkocht, zie onze Edammer bol.

 

Een populaire kaasbol

De Baby Edammer is bijna net zo populair als zijn grote broer. En dat is eigenlijk ook helemaal niet zo vreemd. Denk alleen al aan de geweldige zachte smaak van de kaas. Deze jonge 40+ kaas doet het goed ’s avonds bij de borrel of als beleg op je boterham en is daarom uitermate geschikt als kaascadeau. Daarnaast kent de kaas een vrij laag vetgehalte. Kortom, wij kunnen geen reden bedenken waarom je niet voor deze mini kaasbol zou kiezen.

 

Ben jij dus op zoek naar een origineel kaascadeau als relatiegeschenk of zoekend naar een kaasje voor in het jaarlijkse kerstpakket? De Baby Edammer is een uitstekende keuze!