Op internet kwamen wij een mooie commercial tegen van Canadese zuivelboeren die hun kaas promoten. Via een animatie krijg je te zien hoe een vader en dochter op hun eigen creatieve manier kaas bereiden en hiermee een ‘kaaswedstrijd’ winnen. Leuk om te zien hoe zuivelboeren in andere landen werken aan hun imago en zo hun ambachtelijke, lokale producten onder de aandacht brengen.

Liefde & passie voor het ambacht

Ook hier in Nederland wordt nog op meer dan 300 boerderijen op traditionele wijze kaas bereid. Wij van delekkerstekaas.nl steunen het gebruik van lokale producten en kopen dan ook veel onze kaassoorten bij kaasboerderijen die op ambachtelijke wijze (met passie en liefde) kaas maken. Hiervoor gebruiken de boeren de verse, rauwe melk van hun eigen koeien die buiten op de groene weiden grazen. trio boerenkaas

Het ambacht van kaasmaken wordt vaak generaties lang van ouder op kind overgedragen. Het recept blijft voor de buitenwereld altijd geheim. Onze boerenkaas wordt geselecteerd op kwaliteit, smaak en rijping. Sommige kaassoorten dragen hun eigen keurmerk, zoals de Wilde Weide kaas van Kaas- en Natuurboerderij de Vierhuizen, een bijzonder lekker streekproduct uit het Groene Hart.

Lekkere specialiteiten

Iedere kaasboerderij heeft zijn eigen verhaal. Zo is de naam van kaasmakerij Doruvael van de familie Vlooswijk uit Montfoort ontstaan Door Ruilverkaveling Van Elders. Oorspronkelijk komen zij namelijk niet uit Montfoort, maar de lekkerste kaasmaken kunnen ze als geen ander. Le petit Doruvael, een roodbacteriekaas, is een echte specialiteit die je echt eens moet proberen.

Ook de verschillende kaassoorten van kaasboerderij Verweij zijn met recht uniek te noemen, zoals de Romero, een rauwmelkse boerenkaas die ongeveer een jaar lang heeft liggen rijpen op een bedje van rozemarijn. Het resultaat: een lekkere boerenkaas met een Spaanse byte. Liever verschillende soorten ambachtelijke Hollandse kaas? Kies dan voor de boerenkaas pakketten met diverse soorten kaas van verschillende Nederlandse kaasboerderijen.

Bekijk het aanbod in onze kaasshop en de cheesy animatie van onze collega-boeren in Canada.>