Komijnekaas; pittig van karakter

Komijnekaas is een kaas waaraan komijnzaad is toegevoegd. Omdat het een soort boerenkaas is, kun je er op vertrouwen dat het met de kwaliteit van dit product wel goed zit. De smaak is zeer karakteristiek en verschilt van soort tot soort, dankzij de toevoeging van de komijnzaadjes. Een licht nootachtige, kruidige smaak is wat je mag verwachten van deze lekkere kaas van Hollandse bodem. Komijnekaas kopen? Bekijk ons assortiment komijne kaas.

Komijne kaasBoeren Leidse met Sleutels

Komijn kan op vele manieren worden gebruikt. Het aroma van de komijnzaadjes is zeer herkenbaar. Wanneer je komijn gaat roosteren of mee gaat braden, zal de sterk aromatische, nootachtige geur geleidelijk verdwijnen. Wanneer komijn tijdens de bereiding van kaas wordt toegevoegd, behoudt het zijn karakteristieke smaak wel. De Boeren Leidse met Sleutels is eigenlijk wel de meest bekende soort komijne kaas. Je kunt eenvoudig en snel online deze komijnekaas bestellen.

De komijnplant

De komijnplant behoort tot de schermbloemenfamilie en is een eenjarige plant die tot een hoogte van zo’n 50 centimeter groeit. De plant bloeit in de zomermaanden met witte en roze bloemetjes in bloemschermen. De komijnzaden zitten verborgen in de kleine vruchtjes van de plant en hebben ribbeltjes die als kanalen voor olie dienen. De geurige zaadjes worden in vele gerechten toegepast.

De bereiding van komijnekaasOude komijnekaas

Tijdens de traditionele bereiding van de kaas worden de komijnzaadjes door de wrongel gemengd. Hierdoor wordt het komijnzaad door de gehele massa geroerd. Bij het maken van komijnekaas zijn de komijnzaadjes dan ook verdeeld over de hele kaas. Hoe langer de kaas rijpt, hoe beter het komijnzaad zijn werk kan doen. Hou ouder de kaas, hoe sterker de smaak. In onze kaasshop kun je verschillende soorten komijnekaas bestellen, van jong tot belegen, tot oud en 30+ kaas met komijn.

De veelzijdigheid van komijne kaas

Zoals gezegd laat komijnekaas zich voor vele toepassingen gebruiken, bijvoorbeeld in gerechten. Wat dacht je van hutspot met komijnekaas, een visschotel met deze kaas of een kaaspannenkoek met komijnzaad. Je kunt zelfs een witloftaart met komijnekaas maken. Daarnaast is deze karakteristieke kaas met komijn natuurlijk ook heel lekker op brood, bij de borrel of op een kaasplankje. Ontdek zelf de veelzijdigheid van komijne kaas.

Komijnekaas kopen hele komijnekaas

Online je komijnekaas kopen is helemaal zo gek nog niet. Wij snijden de kaas namelijk vers van het mes. Standaard wordt de kaas vacuümverpakt, waardoor deze uitermate geschikt is om te verzenden. Na ontvangst is de kaas nog minimaal 30 dagen goed. Jong, belegen, oud, minder vette kaas met komijn, Boeren Leidse met Sleutels en zelfs een hele komijne kaas, je kunt alle soorten komijnekaas bestellen in onze online kaasshop. Kies jouw favoriet en geniet!